ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

«Ψίχουλα» δήλωναν στην Εφορία ο Καμπούρης και η σύζυγός του

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Χαμηλά εισοδήματα αποκλειστικά από μισθοδοσία δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ο Φίλιππος Καμπούρης, όπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, το 2021 είχε δηλώσει 5.200 ευρώ, το 2022 είχε δηλώσει 26.000 ευρώ, το 2023 είχε δηλώσει 12.400 ευρώ, το 2024 είχε δηλώσει 10.700 ευρώ και το 2025 είχε δηλώσει 9.500 ευρώ.

Στις εμφανιζόμενες αποδοχές του στην ΑΑΔΕ ως εργοδότες του εμφανίζονται 9 φορείς και εταιρίες. Το 2024 μεταξύ άλλων φέρεται να είχε εισπράξει 1.430 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ το 2025 έλαβε 2.600 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.
Μεγαλύτερα εισοδήματα δήλωνε η επίσης κατηγορούμενη σύζυγός του. Το 2021 δήλωσε 10.100 ευρώ, το 2022 29.000 ευρώ, το 2023 38.000 ευρώ, το 2024 38.000 ευρώ και το 2025 22.000 ευρώ.
Στο σπίτι του ζευγαριού στον Άλιμο οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από έγγραφα που σχετίζονται με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, όπως και 3.000 ευρώ σε μετρητά που ήταν μέσα σε γυναικεία τσάντα στο σαλόνι της οικίας.
Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι ο κ. Καμπούρης μετέχει -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- ως διαχειριστής στις παρακάτω εταιρείες και νομικές οντότητες:
Διαφημιστική εκδοτική, ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές, ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Μαζί μπορούμε Φίλιππος Καμπούρης», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, δίκτυο ενημέρωσης καταναλωτών νέων και ανέργων, ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), «Μάχη για την Αττική Φίλιππος Καμπούρης», «Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Εγκλήματος», «Αγαπώ τη Ζωή».
Η έρευνα στην ΕΡΓΑΝΗ έδειξε ότι καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν είχε δηλώσει ή απασχολήσει προσωπικό, γεγονός που επιβεβαιώνει -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- ότι το προσωπικό τους ασφαλιζόταν εικονικά στις άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες των «αχυρανθρώπων». Το ΛΑΟΣ είχε δηλώσει εργαζομένους, ωστόσο, σε χρονικό διάστημα προγενέστερο της ανάληψης της διαχείρισης από τον Φίλιππο Καμπούρη.
Ο Καμπούρης και οι αναλήψεις των 2,2 εκατ. ευρώ
Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των τραπεζικών δεδομένων για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ με «πρωταγωνιστή» στον Φίλιππο Καμπούρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν ο κ. Καμπούρης και η σύζυγός του -αλλά και οι εμπλεκόμενες στην υπόθεση εταιρίες- προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
Από το 2021 έως σήμερα μεταξύ των εμπλεκόμενων νομικών και φυσικών προσώπων υπήρξαν πιστώσεις αξίας 630.000 ευρώ, χρεώσεις 700.000 ευρώ, καθώς και αναλήψεις μετρητών 2,2 εκατομμυρίων ευρώ! Σημειώνεται ότι σε έρευνα που έγινε σε θυρίδα που ανήκει στη σύζυγο του Καμπούρη εντοπίστηκαν 53.000 ευρώ σε μετρητά.
Το δύσκολο κομμάτι της έρευνας ήταν να μπορέσει να συνδέσει η Οικονομική Αστυνομία τον Φίλιππο Καμπούρη με τις εμπλεκόμενες εταιρίες. Φαίνεται ότι κάποιες αναρτήσεις που έκανε στο Facebook τον «έκαψαν», καθώς συμπεριλήφθηκαν στην δικογραφία για να φανεί η σύνδεση του παρουσιαστή με μία σειρά από νυχτερινά κέντρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Καμπούρης εμφανιζόταν να διαφημίζει και να προωθεί με αναρτήσεις του μαγαζιά διασκέδασης που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή σε κεντρικά σημεία της Αττικής. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αναρτήσεις προς τον κ. Καμπούρη από χρήστες του διαδικτύου που υποδηλώνουν -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- ότι εκείνος ήταν ο αφανής διαχειριστής:
«Καλή αρχή Φίλιππε στο νέο ξεκίνημα του μαγαζιού, καλορίζικο Φίλιππά μου, καλή επιτυχία, πάντα γεμάτος, καλές δουλειές».
Η επίθεση με μαχαίρι
Οι αστυνομικοί του ελληνικού FBI ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για ένα «άγνωστο» περιστατικό που είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ο Φίλιππος Καμπούρης στις 10 Αυγούστου 2026. Τότε είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και είχε καταθέσει ότι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από υπάλληλο καταστήματος εστίασης στην Καλλιθέα, όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Η επίθεση έγινε ενώ μιλούσε – όπως κατέθεσε- στο προσωπικό για θέματα προγραμματισμένων αδειών και για την ανάγκη έγκαιρης ειδοποίησης της εταιρίας για τις απουσίες του προσωπικού.
Σήμερα ο κ. Καμπούρης οδηγήθηκε μαζί με τους ακόμα 10 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα που άσκησε κακουργηματικές διώξεις. Ο ίδιος εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ δήλωσε αθώος, ενώ όλοι οι συλληφθέντες θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθούν στον αρμόδιο Ανακριτή.
Η απάτη που φέρονται να έκαναν σε βάρος του Δημοσίου είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κλήθηκαν για κατάθεση ως μάρτυρες γνωστοί καλλιτέχνες διότι δεν καταβάλλονταν οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Πρόκειται για καλλιτέχνες που απασχολούνταν σε νυχτερινά κέντρα που συνδέονται με τον κ. Καμπούρη.

Πηγή: ieidiseis.gr