ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Στη γυναικεία Μονή των Τρκαλινών, Ορμύλιας ο Μητσοτάκης – Προσκύνησε στον τάφο του Γέροντος Αιμιλιανού

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με την αδελφότητα της Μονής και να εκφράσει την εκτίμησή του για το πνευματικό και κοινωνικό έργο της.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Γέροντας Ελισσαίος, η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Νικοδήμη, και μέλη της μοναστικής αδελφότητας.
Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης αποτέλεσε το προσκύνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου, όπου άναψε κερί και απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του.
Ακολούθως, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Καθολικό της Μονής, όπου τον ανέμεναν περίπου 120 μοναχές. Εκεί προσκύνησε την ιερά εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παρέστη σε σύντομη ακολουθία.
Κατά την παρουσία του στη Μονή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της πνευματικής αναζήτησης και της περισυλλογής, τονίζοντας πως τέτοιοι χώροι προσφέρουν εσωτερική δύναμη για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Συνοδικό της Μονής, όπου παρατέθηκε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Πηγή: trikalavoice.gr