Μία σειρά από κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη περιέχονται στην κατάθεση που έδωσε στον αρμόδιο Ανακριτή γυναίκα από την Ουκρανία που προσελήφθη τον Μάρτιο του 2025 για να εργαστεί στο «κρυφό» ιατρείο των προφυλακισμένων γιατρών στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.
Η νοσηλεύτρια αρχικά ήταν επιφορτισμένη με τη… σάουνα και το μασάζ, καθώς παραδόξως το ιατρείο παρείχε και τέτοιου είδους… υπηρεσίες. Αρχικά τα ραντεβού πελατών στην Πατριάρχου Ιωακείμ δεν ήταν καθημερινά και έτσι άρχισε να βοηθά και στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου.
Υπόθεση Μαζωνάκη: Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια
Σταδιακά ωστόσο η ζήτηση για τις θεραπείες πλασμαφαίρεσης εκτοξεύτηκε και τα πράγματα άλλαξαν. Οι γιατροί έκαναν «χρυσές» δουλειές, είχαν πελατεία και από το εξωτερικό, έκαναν θεραπείες και τα Σαββατοκύριακα, ενώ σκέφτηκαν και εν τέλει αποφάσισαν να αγοράσουν και δεύτερο μηχάνημα για να μπορούν να εξυπηρετούν δύο πελάτες ταυτόχρονα:
«Από όταν προσελήφθηκα εγώ στο ιατρείο μέχρι το θάνατο του Μαζωνάκη οι θεραπείες inus είχαν αυξηθεί. Στην αρχή πραγματοποιούνταν περίπου δύο θεραπείες την εβδομάδα, γιατί κάθε ασθενής κάνει δύο θεραπείες. Από την άνοιξη του 2026 και μετά είχαν αυξηθεί πάρα πολύ οι θεραπείες inus. Γίνονταν σχεδόν κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Δεν ξέρω που οφειλόταν η αύξηση. Μάλλον λόγω διαφήμισης. Πολλοί από τους ασθενείς ήταν ξένοι. Το δεύτερο μηχάνημα inus ήρθε στο ιατρείο στα μέσα του καλοκαιριού γιατί είχε αυξηθεί πολύ η ζήτηση και επειδή ήταν βολικό να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα θεραπείες π.χ. υπήρχαν ζευγάρια ασθενών που ζητούσαν να υποβληθούν στη θεραπεία παράλληλα».
«Έκαναν εμετό»
Η νοσηλεύτρια από την Ουκρανία καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά ωστόσο έβλεπε τόσο κόσμο στο ιατρείο που δεν μπορούσε να φανταστεί, όπως λέει, ότι όλα αυτά γίνονταν παράνομα. Τόνισε στην κατάθεσή της ότι κάποιοι από τους πελάτες έκαναν εμετό μετά την πλασμαφαίρεση, κάποιοι είχαν ζάλη και όλοι ήταν πρησμένοι:
«Είχα αναρωτηθεί για την ύπαρξη του μηχανήματος στο ιατρείο, γιατί το θεωρούσα ιδιαίτερα επεμβατικό. Αλλά θεώρησα ότι για να έρχεται τόσος κόσμος θα υπάρχει άδεια. Δεν το θεωρούσα ασφαλές για τον ασθενή, ακριβώς γιατί η θεραπεία ήταν πολύ επεμβατική και διαρκούσε πολύ ώρα. Λίγες φορές έχει συμβεί μετά τη θεραπεία οι ασθενείς να έχουν κάνει εμετό. Κάποιοι είχαν ζάλη. Μετά τη θεραπεία οι ασθενείς ήταν συνήθως πρησμένοι και η γιατρός τους σύστηνε να πάρουν πρωτεΐνη για το πρήξιμο, να ξεκουραστούν και να πιουν πολύ νερό».
«Έκαναν και ψυχοθεραπείες»
Στην υπόθεση Μαζωνάκη, ειδική μνεία έκανε για το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του ιατρείου της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, για το οποίοι οι δύο γιατροί είχαν ζητήσει εγγράφως τον περασμένο Απρίλιο την αναστολή λειτουργίας του:
«Στην Πατριάρχου Ιωκακείμ δεν υπήρχαν μηχανήματα, όπως στην Καρνεάδου, μέχρι που τον Ιούλιο μεταφέρθηκε εκεί η υδροθεραπεία, όταν ήρθε στο ιατρείο το δεύτερο μηχάνημα inus. Τον χώρο στην Πατριάρχου Ιωακείμ τον χρησιμοποιούσαν και οι δύο γιατροί. Εκεί υπήρχαν εξωτερικοί συνεργάτες τους όπως διατροφολόγος και γίνονταν και ομαδικές θεραπείες, όπως ψυχοθεραπείες».
Πλασμαφαίρεση στην κόρη τους
Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην κόρη των προφυλακισμένων γιατρών, η οποία καταθέτει σήμερα Παρασκευή στον αρμόδιο Ανακριτή. Όπως είπε, η 19χρονη είχε υποβληθεί σε θεραπεία πλασμαφαίρεσης:
«Την ημέρα του συμβάντος ήταν και η κόρη των γιατρών στο ιατρείο. Την είδα κάποια στιγμή. Δεν ξέρω γιατί είχε έρθει. Γενικά ερχόταν στο ιατρείο. Βοηθούσε πολλές φορές και τις γραμματείες για τα ραντεβού. Μία φορά μπροστά μου τη φώναξε η γιατρός κατά τη διάρκεια μιας φλεβοκέντησης. Γενικά έδειχνε ενδιαφέρον για ό,τι γινόταν στο ιατρείο. Έχει υποβληθεί και η ίδια σε θεραπεία inus».
Η 19χρονη αναμένεται να καταθέσει σήμερα στον Ανακριτή και να μιλήσει για το τι ακριβώς συνέβαινε με την ίδια και την προφυλακισμένη μητέρα της και εάν η τελευταία την είχε θέσει σε κίνδυνο προτείνοντάς της παράνομες θεραπείες.
Πηγή: ieidiseis.gr





