Νέα δεδομένα είναι πιθανό να προκύψουν στην υπόθεση της δολοφονίας της 41χρονης Ευαγγελίας στη Σύρο από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Οι Αρχές εξετάζουν τις τελευταίες επικοινωνίες της και τις κινήσεις της πριν από το φονικό αναζητώντας απαντήσεις.
«Έχουμε το νέο σημαντικό στοιχείο. Από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, φαινόταν ότι στις 3 Ιουλίου, την ημέρα της διάρρηξης, η 42χρονη ήταν στο νησί. Από νεότερη ανάλυση προκύπτει ότι το κινητό της, της συνδεόταν με την κεραία στην Άνω Σύρο, δηλαδή σε ένα σημείο, στο σημείο που βρίσκεται το σπίτι στο οποίο κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε ο ιδιοκτήτης του. To κινητό της στις 3 Ιουλίου που έγινε η απόπειρα διάρρηξης της διασώστριας έγραφε, ήταν στο χώρο με βάση την κεραία στην Άνω Σύρο. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται το σπίτι, το οποίο έγινε στόχος τότε της διάρρηξης και μετά της απόπειρας εισβολής της, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες», ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA.
«Το δεύτερο είναι ότι θεωρείται και από τις δικαστικές και από τις αστυνομικές αρχές ότι την κρίσιμη ώρα που έγινε και η απόπειρα διάρρηξης και φαίνεται να έχει γίνει και στην προσπάθεια εισβολής, υπήρχε επικοινωνία της διασώστριας με δύο άτομα τηλεφωνικώς. Δηλαδή είναι δύο πρόσωπα που συνδέονται με τον κατηγορούμενο ως δράστη της δολοφονίας της 42χρονης. Με αυτά τα δύο άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη επικοινώνησε τις κρίσιμες ώρες με βάση τηλεφωνικές αναλύσεις και βάση αναλύσεις κλήσεων. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο τηλεφωνικές κλήσεις και στις δύο περιπτώσεις», τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ.
Τι λέει η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου
Εντωμεταξύ, η πρώην σύζυγος του 40χρονου κατηγορούμενου μιλά για πρώτη φορά δημόσια, εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα καταγγέλλονται για τη συμπεριφορά του απέναντι σε παιδιά της οικογένειας της άτυχης διασώστριας.
Οι τελευταίες τηλεφωνικές συνομιλίες της Ευαγγελίας, η άφιξή της στο νησί και οι κινήσεις της λίγο πριν από τη μοιραία συνάντηση αποτελούν βασικά στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 41χρονη.
Μιλώντας στο MEGA, η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως εκείνος θα μπορούσε να έχει πειράξει παιδιά από το οικογενειακό περιβάλλον της Ευαγγελίας, όπως υποστηρίζουν συγγενείς της δολοφονημένης γυναίκας.
«Θεωρώ πολύ άσχημο αυτό που έχει ειπωθεί και είναι να το πω ψέμα; Ψέμα. Δεν πρέπει να τον έχουν δει ποτέ όσο είμαι εγώ μπροστά και ούτε να του φοβούνται, τη μούρη, ούτε να τα έχει πειράξει», ανέφερε συγκεκριμένα.
Η ίδια έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον 40χρονο κατηγορούμενο και άλλα δύο με τον ξάδερφο της Ευαγγελίας. Όπως εξήγησε, τα παιδιά των δύο οικογενειών γνωρίζονται μεταξύ τους και περνούν χρόνο μαζί.
«Τα παιδιά της παίζουν λόγω ότι είναι πρώτος ξάδερφος ο άντρας μου και έχω και την επιμέλεια των δύο μεγάλων παιδιών και έτσι βρίσκονται στο σπίτι μου», ανέφερε.
Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο, κατά τη διάρκεια της κοινής τους ζωής δεν είχε προκύψει κάποια συζήτηση για την Ευαγγελία σε σχέση με τον πρώην σύζυγό της. Όπως είπε, δεν γνώριζε να υπάρχει κάποια σχετική αναφορά ή περιστατικό που να συνδέει τους δύο.
«Εγώ όσα χρόνια είμαι παντρεμένη με τον ξάδερφό της και μιλάμε, δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο και δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ στον πρώην σύζυγό μου, ούτε αν τον γνώριζε ούτε να μου αναφέρει κάτι», δήλωσε.
Τι υποστηρίζει η οικογένεια της Ευαγγελίας για το φονικό
Άλλη είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι γονείς και οι στενοί συγγενείς της 41χρονης διασώστριας. Όπως αναφέρουν, η Ευαγγελία πήγε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο σπίτι του κατηγορούμενου επειδή είχε πληροφορηθεί ότι είχε πειράξει πρόσωπο από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον.
Οι συγγενείς της εκτιμούν ότι σκοπός της ήταν να τον προειδοποιήσει και να τον αποτρέψει από το να επαναλάβει οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά, απορρίπτοντας την εκδοχή ότι πήγε στο σπίτι για να πραγματοποιήσει ληστεία.
«Ήθελε να προκαλέσει σ’ αυτόν τον φόβο και να πάρει την προειδοποίηση ότι μην προχωρήσεις», υποστήριξε συγγενικό πρόσωπο, περιγράφοντας όσα, κατά την εκτίμησή του, οδήγησαν τη γυναίκα στη μοιραία συνάντηση.
Ο 40χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ενήργησε σε νόμιμη άμυνα. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι δεν γνώριζε πως το πρόσωπο με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ήταν γυναίκα.
Οι τελευταίες κινήσεις του θύματος
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η εξέταση των επικοινωνιών της Ευαγγελίας είναι κρίσιμα σημεία στην προσπάθεια να ανασυντεθούν οι τελευταίες ώρες πριν από τη δολοφονία της. Οι
Αρχές καλούνται να εξετάσουν τα διαθέσιμα στοιχεία και να διαπιστώσουν εάν προκύπτουν νέα δεδομένα για τις επαφές της 41χρονης, τις μετακινήσεις της και τα γεγονότα που προηγήθηκαν της συνάντησής της με τον κατηγορούμενο.
Πηγή: ieidiseis.gr





