Για καιρό, κάτοικοι του Χαλανδρίου έρχονταν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη: άφηναν το αυτοκίνητό τους παρκαρισμένο για να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να απολαύσουν τη βόλτα τους και, όταν επέστρεφαν, το έβρισκαν παραβιασμένο, με σπασμένα τζάμια και προσωπικά αντικείμενα να έχουν κάνει φτερά. Για τις συγκεκριμένες κλοπές συνελήφθη ένας 78χρονος άνδρας, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, ένα οπλοστάσιο με πιστόλια, καραμπίνα και 100 φυσίγγια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή του Χαλανδρίου από τα τέλη Αυγούστου υπήρχαν συνεχόμενα περιστατικά κλοπών και καταστροφών σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα άφηναν σταθμευμένα για να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες κινδύνευαν, σύμφωνα με τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις, να τα βρουν διαρρηγμένα. Στόχος του δράστη φέρεται να ήταν χρήματα και αντικείμενα αξίας που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλανδρίου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της διερεύνησης των περιστατικών, εντόπισαν τον 78χρονο. Ο ηλικιωμένος φέρεται να αναζητούσε ανασφάλιστα οχήματα σε δρόμου του Χαλανδρίου, όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του. Από την έρευνα προέκυψε ότι, από τα τέλη Αυγούστου, προσέγγιζε σταθμευμένα αυτοκίνητα, κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, και αφαιρούσε χρήματα και αντικείμενα αξίας είτε από ανασφάλιστα οχήματα είτε αφού έσπαζε τα μικρά πλαϊνά τους τζάμια.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 78χρονου. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν, δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη. Μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα περίστροφο-ρέπλικα, 100 φυσίγγια πιστολιού και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα ευρήματα οδήγησαν και στην απαγγελία κατηγορίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, πέρα από τις κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Πηγή: ieidiseis.gr





