Με βροχές, ενίσχυση των βορείων ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά η νέα εβδομάδα στον Βόλο και τη Μαγνησία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η μεταβολή του καιρού αρχίζει από το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή κυρίως τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόγνωση για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, καθώς τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν χαμηλές θερμοκρασίες και ενδεχόμενο ασθενών βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: Βροχές και βοριάδες
Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στον Βόλο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τα φαινόμενα να διατηρούνται κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς, με εντάσεις που στην πόλη θα φτάνουν περίπου τα 4 με 5 μποφόρ κατά διαστήματα, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρότερες ριπές.
Στις ανατολικές περιοχές της Μαγνησίας, στο Πήλιο και στις Σποράδες χρειάζεται προσοχή στην εξέλιξη των βροχοπτώσεων και των ανέμων, καθώς η ευρύτερη ανατολική Θεσσαλία συγκαταλέγεται στις περιοχές που επηρεάζονται από τη μεταβολή του καιρού.
Τρίτη 27 Οκτωβρίου: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας
Αισθητά ψυχρότερος θα είναι ο καιρός την Τρίτη.
Στον Βόλο η θερμοκρασία προβλέπεται να κινηθεί περίπου μεταξύ 11 και 13 βαθμών Κελσίου, με τη μέγιστη να υποχωρεί έως και 6 βαθμούς σε σχέση με τη Δευτέρα.
Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, ενώ αναμένονται κατά περιόδους ασθενείς βροχές.
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν περίπου τα 4 μποφόρ τις πρωινές ώρες, παρουσιάζοντας σταδιακή εξασθένηση.
Η ψύχρα θα γίνεται περισσότερο αισθητή στις ορεινές περιοχές του Πηλίου, όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από εκείνες του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου: Με κρύο και πιθανές βροχές η παρέλαση
Άστατος προβλέπεται ο καιρός ανήμερα της εθνικής επετείου.
Στον Βόλο, τα διαθέσιμα ωριαία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν βροχοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανότητα ασθενών βροχών από αργά το πρωί έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει κοντά στους 10 βαθμούς και θα φτάσει περίπου τους 16 βαθμούς το μεσημέρι.
Κατά την ώρα της παρέλασης στην παραλία του Βόλου, ο υδράργυρος εκτιμάται ότι θα βρίσκεται περίπου στους 13 με 16 βαθμούς, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι ενδέχεται να αγγίζουν τα 4 μποφόρ.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να αποκλειστεί πρόσκαιρη ασθενής βροχή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η ακριβής εξέλιξη θα χρειαστεί επανεκτίμηση με τις νεότερες προγνώσεις.
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: Βελτιώνεται ο καιρός
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται την Πέμπτη, με περιορισμό των βροχοπτώσεων και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Στον Βόλο η θερμοκρασία θα κινηθεί από περίπου 10 βαθμούς το πρωί έως 19 βαθμούς το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν βορειοδυτικοί τις πρωινές ώρες, με ένταση έως 4 μποφόρ, αλλά αργότερα θα εξασθενήσουν.
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου: Επιστρέφουν οι βροχές
Νέα αύξηση των νεφώσεων αναμένεται την Παρασκευή, με πιθανές ασθενείς βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και περισσότερα φαινόμενα προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί περίπου από 12 έως 17 βαθμούς.
Οι άνεμοι προβλέπονται γενικά ασθενείς έως μέτριοι, από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
Οι πρώτες ενδείξεις για το Σάββατο διατηρούν την πιθανότητα βροχής κατά τις πρώτες ώρες της ημέρας. Για την υπόλοιπη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν υπάρχει ακόμη επαρκής επίσημη ημερήσια πρόγνωση από την ΕΜΥ ώστε να αποτυπωθούν με ασφάλεια η εξέλιξη των φαινομένων και οι θερμοκρασίες.
Η πρόγνωση για τον Βόλο συνοπτικά
| Ημέρα | Καιρικές συνθήκες | Θερμοκρασία |
|---|---|---|
| Δευτέρα 26/10 | Βροχές, βοριάδες | 14–19°C |
| Τρίτη 27/10 | Ψύχρα, τοπικές βροχές | 11–13°C |
| Τετάρτη 28/10 | Άστατος καιρός | 10–16°C |
| Πέμπτη 29/10 | Βελτίωση, διαστήματα ηλιοφάνειας | 10–19°C |
| Παρασκευή 30/10 | Βροχές από το μεσημέρι | 12–17°C |
| Σάββατο 31/10 | Πιθανή πρωινή βροχή | — |
| Κυριακή 1/11 | Αναμένεται νεότερη πρόγνωση | — |
Οι θερμοκρασίες αφορούν τον Βόλο, όχι το σύνολο της Μαγνησίας. Η πρόγνωση μετά την Πέμπτη έχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Προσοχή σε Πήλιο και Σποράδες
Οι βροχοπτώσεις και οι άνεμοι των πρώτων ημερών της εβδομάδας χρειάζονται ιδιαίτερη παρακολούθηση στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Στο Πήλιο η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνεται περισσότερο αισθητή λόγω υψομέτρου, ενώ στις Σποράδες η ένταση των ανέμων μπορεί να επηρεάσει τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Δεν έχει, πάντως, επιβεβαιωθεί απαγορευτικό απόπλου για τις συγκεκριμένες ημέρες.
Το βασικό χαρακτηριστικό της εβδομάδας θα είναι η απότομη ψύχρα της Τρίτης και ο άστατος καιρός της 28ης Οκτωβρίου, με βελτίωση την Πέμπτη και νέα πιθανότητα βροχής την Παρασκευή.





