ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Παλαιό Φάληρο: Διαφήμιζε botox στα social media χωρίς να είναι γιατρός

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) βρέθηκε ιδιωτική επιχείρηση στο Παλαιό Φάληρο, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για παροχή αισθητικών υπηρεσιών και ενέσιμων θεραπειών από πρόσωπο που δεν διέθετε τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα.
Η καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να διαφήμιζε μέσω αναρτήσεων στα social media υπηρεσίες αισθητικής και θεραπείες botox, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες από τον χώρο της επιχείρησης.

► Botox: Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις – Πόσο ασφαλές είναι
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, οι ελεγκτές της ΕΑΔ διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας εργαστηρίου αισθητικής από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπήρχε πινακίδα ή άλλη σήμανση που να παραπέμπει σε λειτουργία ιατρείου, οδοντιατρείου ή κέντρου αισθητικής. Το μόνο στοιχείο που εντοπίστηκε ήταν το όνομα του καταγγελλόμενου προσώπου στο κουδούνι της εισόδου του κτιρίου.
Παράλληλα, από τις διασταυρώσεις προέκυψε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν εγγεγραμμένο σε κανέναν Ιατρικό Σύλλογο της χώρας ούτε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δεν είχε τη νόμιμη ιδιότητα για να διαφημίζει ή να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις, όπως οι ενέσιμες θεραπείες botox

Πηγή: ieidiseis.gr