Τέλος στην πολυετή αναζήτηση για το διπλό φονικό στο Λουτράκι έβαλαν οι Αρχές, καθώς συνελήφθη στα Πατήσια ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για το άγριο έγκλημα του Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο καταζητούμενος κυκλοφορούσε χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχεδίαζε νέο εγκληματικό χτύπημα.
Για τον δράστη, εκκρεμούσε και Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων Αρχών Αλβανίας για απόπειρα ένοπλης ληστείας κατά συναυτουργία.
Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ
Η σύλληψη του 44χρονου επετεύχθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Κατά τη διάρκεια της εφόδου στο διαμέρισμα-κρησφύγετο στα Πατήσια, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα στο κρεβάτι του ένα έτοιμο προς χρήση (οπλισμένο) πιστόλι και δύο χειροβομβίδες.
Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν βαριά οπλισμένος, η αιφνιδιαστική επέμβαση των Αρχών δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί χωρίς να προλάβει να κάνει χρήση του οπλισμού του.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ.
Το χρονικό της δολοφονίας στο Λουτράκι
Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο Λουτράκι είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στις 11 Οκτωβρίου 2020. Τότε, σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Φλάμπουρο Κορινθίας, είχαν βρεθεί δολοφονημένοι η 43χρονη Σβετλάνα (γνωστή και ως Φωτεινή) και ο 42χρονος φαρμακοποιός Ιωάννης Ζωνίτσας.
Τα δύο θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από τσεκούρι. Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν εστιάσει στον 44χρονο πρώην σύντροφο της 43χρονης, ο οποίος φέρεται να όπλισε το χέρι του μην μπορώντας να αποδεχθεί τον χωρισμό τους.
Ο 44χρονος ήταν πρώην σύντροφος της 43χρονης και φέρεται ότι δεν αποδεχόταν τον χωρισμό τους.
Ο 43χρονος συνελήφθη επίσης για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Παράλληλα, συνελήφθη και 41χρονη αλλοδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, του Κ.Ο.Κ. και της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Πηγή: ieidiseis.gr





