ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» στην Ελληνογαλλική Σχολή «Αγιος Ιωσήφ»

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Με τη νέα παραγωγή «Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής», ένα μουσικό παραμύθι του Γιώργου Φουντούλη για μικρούς και μεγάλους, ξεκινάει δυναμικά το νέο έτος 2019 η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου», (πρόσφατα βραβευμένη με το Παγκόσμιο Βραβείο «Queen Guitar Orchestra in the World»).

KENT728X100

Το παραμύθι θα παρουσιαστεί σε μια ξεχωριστή Συναυλία στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» (Βόλος), το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., όπου συμμετέχει επίσης και το νεοσύστατο τμήμα της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου Junior, καθώς και οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου.

Αφήγηση: Έλενα Νταβλαμάνου, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.

Θα προλογίσει η Επίτιμη Πρόεδρος της «Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου» κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά.

Ο «Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής» είναι ένα ιδιαίτερο παραμύθι για κάθε παιδί, κάθε ηλικίας, που κρύβει ένα όνειρο στην ψυχή του. Είναι ένα προσωπικό παραμύθι για όλους, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου» καλείται να ανταποκριθεί σε ένα πολύ απαιτητικό καλλιτεχνικό έργο, αναδεικνύοντας όλα τα συναισθήματα ενός ονειρικού – παραμυθένιου κόσμου, που όλοι κρύβουμε μέσα μας και αυτό το επιτυγχάνει μέσα από ένα πλήθος ηχοχρωμάτων, που μόνο η κιθάρα μπορεί να παράγει.

 

 

Η «Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου», αν και δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα, έχει ενταχθεί πλήρως στον κοινωνικό ιστό της πόλης και ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε πρόσκληση, προσφέροντας το έργο της πάντα υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, ενώ παράλληλα προσδίδει ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα και μια μεγάλη εμβέλεια στις εκδηλώσεις της πόλης του Βόλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη Συναυλία στα πλαίσια του 16ου Παγκόσμιου Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τον Μάρτιο του 2018 κατέκτησε τον τίτλο της Υποψήφιας Ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο «Queen Orchestra in the World». Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο «Queen Guitar Orchestra in the World», μια θριαμβευτική αναγνώριση από ένα Διεθνές Δίκτυο 48 Πόλεων του Πολιτισμού.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, κα) !

Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.
Υποστηρίζεται από δεκάδες Φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κλπ) καθώς και από ένα διεθνές δίκτυο 48 διάσημων πόλεων του Πολιτισμού.

Ίδρυση – Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γιώργος Φουντούλης

error: Content is protected !!