ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Συγκίνηση: Ο τελευταίος Σταυρός του μακαριστού Τρίκκης Αλεξίου στον νέο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και βαθιά συμβολική στιγμή εκτυλίχθηκε μετά τη χειροτονία και την προχείριση του π. Σεραφείμ Παπαγιάννη σε Αρχιμανδρίτη.
Ο Κώστας Αργυρίου, σημερινός δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων και επί σειρά ετών ένας από τους πλέον πιστούς και στενούς συνεργάτες του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, παρέδωσε στον νέο Αρχιμανδρίτη τον τελευταίο Σταυρό του σπουδαίου Ιεράρχη.
Ένα κειμήλιο με ξεχωριστή συναισθηματική και πνευματική αξία, καθώς ο μακαριστός Αλέξιος είχε ιδιαίτερη σχέση με τους κληρικούς που χειροτονούσε και συνήθιζε στις χειροτονίες να προσφέρει τον Σταυρό ως ευλογία και πατρική παρακαταθήκη.
Η επιλογή του Κώστα Αργυρίου να παραδώσει τον συγκεκριμένο Σταυρό στον π. Σεραφείμ αποκτά ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό, καθώς ο νέος Αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε με βαθιά συγκίνηση στον μακαριστό Αλέξιο, μιλώντας για τους ανθρώπους που σημάδεψαν την πορεία του προς την Ιερωσύνη.
Μια παρακαταθήκη πίστεως περνά πλέον από τη μία γενιά στην άλλη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Πηγή: trikalavoice.gr