ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

«Και α και ου, τον ήπιαμε παντού» – Γέλια στη Βουλή (Βίντεο)

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μια ατάκα του Θεόφιλου Ξανθόπουλου ήταν αρκετή για να ξυπνήσει τους βουλευτές από τη νωχελικότητα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και να προκαλέσει κύμα γέλιου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ασκώντας σφοδρή κριτική στους διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, θέλησε να συγκεράσει τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Καλογερόπουλου, καταλήγοντας σε ένα μάλλον απροσδόκητο συμπέρασμα.

«Και για να συναιρέσουμε τις δύο απόψεις, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Καλογερόπουλου, για το τουρκολιβυκό: Και α και ου, τον ήπιαμε παντού», είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του, προκαλώντας αιφνιδιασμό και γέλια στους βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.
Η ελαφρά αθυροστομία, ντυμένη με τον μανδύα της διπλωματικής κριτικής, έσπασε προς στιγμήν τη μονοτονία της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.
Πίσω, πάντως, από τη σκωπτική αποστροφή, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της απουσία εθνικής στρατηγικής και αλλεπάλληλες διπλωματικές ήττες.
«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου. Χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς διεθνές ειδικό βάρος, με τη μία διπλωματική ήττα να διαδέχεται την άλλη», υποστήριξε, ζητώντας ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ξανθόπουλος για το τουρκολιβυκό: «Και α και ου, τον ήπιαμε παντού» https://t.co/qzRo61gCcA
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) October 22, 2026

Πηγή: ieidiseis.gr