Όταν οι έμπειροι αξιωματικοί του ελληνικού FBI ενημερώθηκαν ότι το σακίδιο που προκάλεσε την έκρηξη στον Κολωνό περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό μαζί με ναρκωτικά εξεπλάγησαν.
Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές στο iEidiseis, «αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Δεν τα έχουμε ξαναδεί μαζί σε ένα σακίδιο, μία τσάντα ή μία σακούλα. Δεν έχει λόγο ένας διακινητής ναρκωτικών να έχει πάνω του εκρηκτικό μηχανισμό και ιδίως να τον έχει βάλει μέσα στην… πραμάτεια του».
Παρά ταύτα η αυτοψία στο σημείο της έκρηξης δείχνει ότι ακριβώς αυτό συνέβη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν είχαν απαντήσεις για το συγκεκριμένο μυστήριο. Ποιος ήταν αυτός που είχε πάνω του ναρκωτικές ουσίες και ταυτόχρονα κουβαλούσε στον Κολωνό έναν εκρηκτικό μηχανισμό που μόνο κάποιος έμπειρος «μάγειρας» θα μπορούσε να φτιάξει.
Τα υπολείμματα που εντοπίστηκαν δείχνουν ότι ο κατασκευαστής της βόμβας είχε ξαναφτιάξει στο παρελθόν αρκετές φορές εκρηκτικούς μηχανισμούς. Εντοπίστηκαν εξαρτήματα που δείχνουν ότι υπήρχε κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα, τηλεχειριστήριο πυροδότησης, μπαταρία και εκρηκτική ύλη. Παράλληλα, όμως βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και ζυγαριάς (όμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να μεριδοποιήσουν τα ναρκωτικά και να φτιάξουν φιξάκια).
iEidiseis.gr
Οι αστυνομικοί δεν αναζητούν μόνο τον μεταφορέα της βόμβας αλλά και τον στόχο. Τα ευρήματα δείχνουν ότι κάποιος διακινητής ναρκωτικών σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση ενδεχομένως ακόμα και κατά τη χθεσινή ημέρα. Το γεγονός ότι υπήρχε τηλεχειριστήριο δείχνει στις Αρχές ότι η επίθεση θα ήταν δολοφονική. Θα μπορούσε δηλαδή να υπάρχει οπτική επαφή με τον στόχο και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός μόλις εκείνος άνοιγε το σακίδιο, πιθανότατα πιστεύοντας ότι περιέχει μόνο ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί αρχικά εστιάζουν την έρευνά τους στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κολωνού. Παράλληλα, σαρώνουν όλες τις κάμερες της περιοχής πιστεύοντας ότι ο μεταφορέας της βόμβας αφενός είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφετέρου πιθανότατα είναι σεσημασμένος (συνεπώς το πρόσωπό του υπάρχει στις βάσεις δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας). Μάλιστα θεωρείται πολύ πιθανό ο μεταφορέας να μην είναι και ο κατασκευαστής της βόμβας. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, οι διακινητές ναρκωτικών δεν γνωρίζουν από εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έτσι, εξετάζεται το σενάριο της «συνεργασίας» μεταξύ διακινητών και ατόμων από τον χώρο του υποκόσμου με εμπειρία στις βόμβες.
Οι Αρχές θεωρούν ότι το σακίδιο αφέθηκε στο σημείο με σκοπό να το παραλάβει κάποιος. Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα είναι ότι έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο πιθανότατα κάτι ακούμπησε άθελά του μέσα στο σακίδιο και πυροδότησε τον μηχανισμό». Από τους τέσσερις τραυματίες πιο σοβαρά νοσηλεύεται αστυνομικός που φέρει τραύματα στο πρόσωπο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Σήμερα Πέμπτη το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα μιλήσει εκ νέου με τους βασικούς μάρτυρες. Κεντρικότερος εξ αυτών θεωρείται ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία έλαβε χώρα η έκρηξη. Πρόκειται για το πρόσωπο που εντόπισε το σακίδιο και κάλεσε την Αστυνομία βλέποντας ότι στο εσωτερικό του υπάρχουν ναρκωτικά.
Πηγή: ieidiseis.gr





